Monday, January 28, 2008

Tuumaset

Tuumaset är 1 inch stora bitar som sys enligt samma princip som postkorten. Skillnaden ligger i storleken. Ett postkort är 4" x 6" medan tuumanen är precis som namnet anger 1" x 1" stor. Tuumaset är en aktivet på finska Tilkut-listan. Temat för bytet i januari är snö. Jag sydde 16 snöbitar. En behåller jag själv och 15 går med posten idag.



Friday, January 25, 2008

Postcard-bytet i januari

Postkortet i januaribytet är klart och det gick iväg med posten idag till Carmen. Temat för månaden var hjärtan-valentin. Det är riktigt kul att sy egna postkort.


Wednesday, January 23, 2008

En ny bok och ett nytt stickprojekt

Häromdan inhandlade jag en sockbok härifrån. Boken kan också köpas här. Den innehåller 44 olika sockmönster i olika storlekar. Därtill tar den upp grunderna i att sticka sockar. En köpvärd bok! Ett nytt stickprojekt är redan på gång.


Tuesday, January 22, 2008

Galleriann - en webbutik

Jag har uppdaterat listan med webbutiker. Galleriann med sitt härliga sortiment är tillsatt på listan. Vem kan motstå de läckra ting hon säljer?

Ett år i färger - igen

Jag deltar i alongen "Ett år i färger". Det blev ett blått bidrag till i januari - nämligen ett par sockar till herrn i huset. Nu har herrn och frun likadana sockar!

Utmärkelsen går vidare till...

Utmärkelsen går vidare till Karin och Nancy. Två norska jenter som glatt mig med koselige blockbytten och RR, bl.a. "Reparerade hjärtan" och en "Round Robin" för några år sen.

UTMÄRKELSE

Jag har fått en utmärkelse av käranån. TUSEN TACK! Utmärkelsen har jag fått för att jag har gjort nån glad. Det är bara att tacka och ta emot. Jag återkommer senare ikväll, till vem som jag skickar utmärkelsen vidare till.


Monday, January 14, 2008

Ett år i färger

Along är ett av det nya orden jag lärt mig det senaste år. Jag är med på i en along som heter "Ett år i färger" och försiggår på Hobbyboden. Vissa alonger har strikta regler, men "Ett år i färger" är ganska fritt. Man deltar i de månader man själv vill, inga höga prestationskrav. I korthet går alongen ut på att visa fram något man gjort i månadens färg. Januari går i blått. Jag har stickat nya sockar till mig själv.


Januari sockar

I helgen har jag sytt ett block till januari månads quiltare (=MQ 2008). Vi är sju deltagare i MQ 2008 och varje deltagare har sin egen månad då man får block från övriga i gruppen. I januari är det Bente i Köpenhamn som får block från de övriga. Hon har önskat sig stjärnor med ljus botten. I februari är det min egen månad och jag har önskat mig block sydda av 1930-tals tyger. MQ 2008 är en listaktivetet på TSQ.


Januariblocket i MQ 2008




Jag gillar olika byten och faller allt som oftast för frestelsen att anmäla mig. Crazy Postcard är ett byte med postkort som pågått under 2007 på Quilt och lapptekniklistan. Det är AnnMarlen som på ett föredömligt sätt hållit i trådarna för bytet. December kortet syddes till Anette.

Monday, January 7, 2008

Pulsvärmare

Jag har återupptagit stickningen. Vem skulle ha trott det. I samband med senaste flyttningen för knappt tio år sen donerade jag bort mitt garnlager. Då var det helt ute med att sticka. Under dessa knappt tio år har jag mest sytt i lappteknik. Nu stickar jag igen. Allting går i vågor, förunderligt.

I helgen har jag sett flera filmer och då passar stickningen som hand i handske. Första stickprojektet blev pulsvärmare till mig själv. De var snabbstickade. Jag använde ett japanskt garn - Noro Silk Garden - som består av silke, mohair och ull. Det är ett garn som är behagligt mot huden och dessutom härligt att sticka med. Nu har jag varmt om handlederna!


Thursday, January 3, 2008

Katter

Vi har två katter - Grålle och Majo. Majo är en hittekatt som bott snart tre år hos oss. Grålle, 1½ år är hennes son. Majo är lite skygg, troligen något trauma från tiden som hemlös katt.



Grålle



Majo

Wednesday, January 2, 2008

Besöksräknare

Nu har jag återinstallerat en besöksräknare. Den som jag hade installerat tidigare hade tyvärr tröttnat.

Nytt syrum

Det nya året startar med inredning av mitt nya syrum. Vi bor i ett hus med både källare och vindsvåning. Tidigare har jag haft mitt syrum i bottenvåningen. Veckan före jul bars "hela syrummet" till vindsvåningen. Sen dess har alla hyllor, bord, lådor, tyger, sytillbehör...legat i högar på golvet i mitt tilltänkta syrum. Men nu ska det bli ändring på det. Få se hur långt jag hinner. Jag ska ringa min väninna ifall hon hon kommer på (jobb)besök idag...