Friday, January 12, 2007

Inspirationen och sylusten tillbaka

Nu har sylusten infunnit sig igen. Det riktigt bubblar av skaparlust. I förrgår sydde jag siggieblock till Annas och Tiinas europeiska siggieblockbyte, ett årligen återkommande blockbyte http://groups.yahoo.com/group/eurodjswap För mig blev det sjätte gången jag deltog. Anna och Tiina håller suverän koll på vilka år vi deltagit. Jag som deltagit alla år syr siggieblock endast till nya deltagare. Däremot syr nya deltagare block till alla.


Siggieblocken från år 2001, det första året jag deltog i Annas och Tiinas swap, blev till en väggbonad med namnet "Mina europeiska vänner 2001". Siggieblocken från åren 2002 och framåt ligger och väntar på montering. Kanske blir de till en myspläd, som jag får värma mig med när det är ruggigt och kallt.

Idag har jag sytt två små frimärksquiltar. Den ena är en väggbonad och den andra quilten blir till en kudde som jag har tänkt ska pryda kökssoffan. Det är skönt att inspirationen och lusten till att sitta vid symaskinen har vaknat till liv igen.

Mina Europeiska Vänner 2001

4 comments:

TilkkuSatu said...

Hej! Jag har också sytt siggieblockar. Jag tror att det var år 2003 =) Jga har redan (?) sytt ihop allt men vadd och baksidan fattas ännu ;)

Linnea said...

Hej Tilkkusatu! Jag räknade just mina siggieblock från europeiska bytet. jag har ca 90 block. Kanske blir det en myspläd?

Nancy in Norway said...

Heisann
Disse blokkene ligner veldig på noen jeg har liggende. Var vi med på samme siggy byttet??

Linnea said...

Hej Nancy,
Jag har letat efter ditt namn, men finner det inte från år 2001 som "Mina europeiska vänner" är sydd. Siggieblocken från åren 2002-2005 har jag monterat som top och där finns inte heller ditt namn med. Siggieblockbyten är vanliga, så det är troligt att du deltagit i ett annat byte.
Linnea