Wednesday, January 24, 2007

Civil War tyger


I dag kan man prenumera på nästan allt. Mitt intresse ligger på det textila området, därav prenumerar jag på tyger. Varje månad kommer det ett brev med 1,5 m tyg direkt i min postlåda. Tygerna är reproduktionstyger från USA. I förrgår fick jag månadens tyger, sex olika FQ. Tygerna är nu tvättade, strukna och snyggt vikna i CW-lådan.

Minska på skåpvärmarna

Vi har hunnit en god bit på väg inpå det nya året 2007. Under åren som gått har min samling med påbörjade lapparbeten växt. I år jag planer på att få fullfört många av dessa lapparbeten. Men jag är av den människotypen att jag behöver en puff där bak för att få till det.

Det lär finnas olika former av ufon. De som ligger till sig i väntan på att vi ska hitta det rätta tyget och så småningom blir färdiga. En annan kategori med ufon är de man verkligen brinner för när man startar upp dem men så blir man frestad av något annat. Det pågående arbetet blir lagt till sidan medan man startar upp följande, hela tiden med intentionen att få det första färdigt. Känns det igen? Sen finns det de ufon som aldrig blir färdiga för att det gick galet med t.ex. färgvalet. Dessa ufon ska man ge bort! Det finns alltid nån som ser möjligheterna!

I början 2000-talet deltog jag i ett byte som hette ”Skattkistan”. En låda skickades runt i Norden. I lådan fanns sådana ting och tyger som deltagarna i bytet ansåg att nån annan hade bättre nytta av. Varje deltagare kunde ta fritt ur lådan. Enda kravet var att man satte lika mycket tillbaka i lådan som man tog ur den. Jag har glömt vad jag tog ur lådan, men bl.a. satte jag dit ett ufo som jag visste att jag aldrig skulle får klart. Följande deltagare i bytesrundan bodde i Danmark och hon blev alldeles överförtjust i mitt ufo. Hon sydde det klart och namngav det till ”Blomster från Finland”. Detta ufo ledde till en vänskap som ännu håller i sig. Vi håller kontakt via epost. Till födelsedagar och julhelger dimper det alltid ner paket från Danmark. Tänk vad ett harmlöst ufo kan leda till.

Som sagt, jag har stora planer...ingenting kunde vara så flott som att ha skåphyllorna fria från allt halvfärdigt, sybordet renstädat och symaskinen putsad och uppoljad. Då kan jag starta jakten på ett nytt projekt.

Friday, January 12, 2007

Inspirationen och sylusten tillbaka

Nu har sylusten infunnit sig igen. Det riktigt bubblar av skaparlust. I förrgår sydde jag siggieblock till Annas och Tiinas europeiska siggieblockbyte, ett årligen återkommande blockbyte http://groups.yahoo.com/group/eurodjswap För mig blev det sjätte gången jag deltog. Anna och Tiina håller suverän koll på vilka år vi deltagit. Jag som deltagit alla år syr siggieblock endast till nya deltagare. Däremot syr nya deltagare block till alla.


Siggieblocken från år 2001, det första året jag deltog i Annas och Tiinas swap, blev till en väggbonad med namnet "Mina europeiska vänner 2001". Siggieblocken från åren 2002 och framåt ligger och väntar på montering. Kanske blir de till en myspläd, som jag får värma mig med när det är ruggigt och kallt.

Idag har jag sytt två små frimärksquiltar. Den ena är en väggbonad och den andra quilten blir till en kudde som jag har tänkt ska pryda kökssoffan. Det är skönt att inspirationen och lusten till att sitta vid symaskinen har vaknat till liv igen.

Mina Europeiska Vänner 2001

Sunday, January 7, 2007

Vackert rött

Igår fick avslutningskanten sytt klart på mina röda koppunderlägg. Nu har jag 12 stycken sydda och kan duka ståndsmässigt när mina (quilt)vänner kommer på besök.


Röda koppunderlägg

Blivit med blogg


Jag äntligen skapat mig en hobbyblogg. Tanken på en egen hobbyblogg har grott en längre tid, men först nu har jag kommit till skott. Jag läser regelbundet några hobbybloggar. Från och med idag ska jag också skriva ner mina tankar och funderingar om livet med nål och tråd.