Saturday, August 22, 2009

Jutbacka marknaden 21-22.8.2009

Igår kändes det som om halva nejdens befolkning hade sökt sig till Nykarleby. Varför det? Jo, där ordnas i helgen en av Nordens största loppmarknader med ca 750 försäljningsplatser. Efter att ha vandrat runt i sex timmar för att hitta det optimala fyndet tillsammans med tusentals andra likasinnade, då var orken i botten. Här finns bilder Jutbacka tagna från ovan.


Renault Gordini 1964

Den elfenbensvita veteranbilen med motorn bak och bagagerummet fram är KM:s ögonsten. Till Jutbacka ska man åka i en veteranbil. Det hör som till. Veteranbil är fribiljett till parkeringsplatsen vid sidan av försäljningsområdet. I annat fall hamnar man att gå ganska långt.

Innan vi åkte iväg gjorde jag en deal med mig själv, alla inköp ska noga övervägas. Lådorna är sen tidigare välfyllda här hemma och hyllorna i skåpen dignar. Den uppgjorda dealen hade tydligen effekt. Alla mina inköp rymdes i ryggsäcken. Med mig hem hade jag en skål, en burk, en påse med knappar, ett dynvar och en liten duk.Jag är svag för vackert gammalt glas. Den vackra glasskålen gav vibrationer ända in i själen. Den var jag tvungen att köpa.Jag är också svag för textilier i alla former. Kartongasken beklädd med linne och ett vackert broderi på locket var ett annat "måste ha". Med i ryggsäcken följde ett vackert handbroderat dynvar med infällda virkade små rundlar. En liten duk med sött broderi kom även med tillika med en påse med ljus gammalrosa färgade knappar. Jag har ju skralt med den varan sen tidigare, eller hur?


1 comment:

jeanette said...

Två andra Lappbitar sprang jag på men dig såg jag inte till...försökte också hålla mig i skinnet o inte köpa så mycket men såklart kom jag inte tomhänt hem, hehe! Härligt väder var det också...